top of page
DSC_9111.jpg

Faalangst en perfectionisme

Perfectionisme en faalangst gaan vaak hand in hand samen. Mensen met perfectionisme  en faalangst stellen vaak heel hoge eisen aan zichzelf. Ze ervaren hierbij heel wat druk om te kunnen voldoen aan de verwachtingen die ze zichzelf opleggen en de verwachtingen die ze voelen vanuit de maatschappij. 

Uit angst om niet te kunnen voldoen aan deze verwachtingen en om fouten te maken, stellen ze opdrachten vaak uit. Deze angst kan er ook voor zorgen dat ze bepaalde dingen gaan vermijden en dit zorgt ervoor dat ze in een vicieuze cirkel terecht komen. De angst wordt steeds groter en groter en opdrachten worden steeds moeilijker uitvoerbaar. 

Heb ik last van faalangst of perfectionisme? 
  • Stel jij vaak hoge eisen aan jezelf?

  •  Ben je niet vaak tevreden over  je werk? Ondanks  al het  lof dat je krijgt  van anderen?

  • Stel jij vaak je taken uit of vermijd je ze uit angst om niet aan de verwachtingen te kunnen voldoen of om fouten te maken? 

  • Zie jij vooral je fouten en niet je successen?

  • Welke gedachten komen erop als je denkt aan falen? Wat merk je op in je lichaam? (zweten, versnelde hartslag, gespannen spieren,…)

 

Al deze signalen zijn een voorbode dat je misschien wel kampt met faalangst of perfectionisme.

Geen zorgen, dit is niet onoverkomelijk en je bent niet alleen. 

Hoe kan ik je helpen?

Wil je hiermee aan de slag gaan?

Ik zet hier ACT-therapie voor in.

Samen gaan we aan de slag om jouw lat niet onnodig hoog te leggen. Daarnaast werken we eraan dat jij je doelen kan bereiken zonder dat de angsten of stress steeds de bovenhand nemen. 

Ervaringen van —  
Mijn cliënten
school-meisje.png

‘‘De juf is ook heel positief over haar sinds enkele weken. Ze komt ‘s morgens veel enthousiaster de klas binnen als daarvoor.’’

Man.png

Kei goed! Voor mij was dat het meest nieuwe van mezelf. Ik wist het misschien wel maar het heeft mij toch veel inzicht gegeven in wie ik ben en hoe ik reageer. Ik heb een boek gekocht om te leren hoe met bepaalde dingen omgaan.’

Meisje.png

‘Heel leuk, tof. Echt verhelderend. Veel bijgeleerd over zichzelf. Inkijk gekregen in de dingen waar ze tegenaan loopt. Heeft nu ook een boek aangekocht hierover.’

DSC_3440_edited.jpg
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

Ann Driesen

Neerhofstraat 38

2300 Turnhout

0486 024 514

ANNderscoaching@gmail.com

Privacyverklaring

Contact

WAARMEE KAN IK HELPEN?

Bedankt voor het vertrouwen!

bottom of page